Haraszthy Pincészet - Etyek-Buda borvidék - Borászatok - Winehub

Haraszthy Pincészet

PINCÉSZET BORAI

HARASZTHY PINCÉSZET

Aquarius Zenit késői szüret 2020

17 465 Ft

HARASZTHY PINCÉSZET

Sir Irsai 2023

2 240 Ft

HARASZTHY PINCÉSZET

Pinot Noir Clone Selection #115 2020

9 890 Ft

HARASZTHY PINCÉSZET

LOVE Cuvée 2021

alap ár

1 700 Ft

akciós ár

1 190 Ft

Borvidék

Etyek-Buda

Terület

123 hektár

Szőlőfajták

Irsai Olivér, sauvignon blanc, chardonnay, pinot noir, zenit, Királyleányka, szürke barát

Dűlők

Öreg-hegy

Talaj

Mésztartalmú barna erdőtalaj, mészkő alapokon

Borkészítés

Reduktív és hordós borkészítés egyaránt

A Haraszthy Pincészet sokkal több, mint szőlő és bor: Kikapcsolódás, változatos programok, feledhetetlen élmények, egyedi gasztronómiai világ, szabadság, barátság és szerelem. A borászatot 1996-ban az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is otthon levő Carlos Coelho alapította Etyeken, az Öreghegyen. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja, aki példát állított fel azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két és fél évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva készítettük és készítjük jelenleg is karakteres borainkat borászunk, Pázmányi Dániel vezetésével. Jelenleg 123 hektáron gazdálkodunk, ezzel a Haraszthy Pincészet az Etyek-Budai borvidék második legnagyobb szereplője. Területeink közel 10%-a az etyeki Öreghegyen, pincészetünk közvetlen szomszédságában található. Innen szüreteljük Öreghegy névre keresztelt dűlőszelektált borainkat és prémium pezsgőnk alapborát. Ültetvényeink többi része Válon található, ahol nagyrészt új telepítésű szőlővel dolgozunk. Itt található a Szerelem-szobor is, mely műalkotás LOVE sorozatunkat inspirálta. Válnak különösen fontos helye van pincészetünk életében: célunk, hogy a váli területeinket folyamatos odafigyeléssel és munkával teljesen rendbe hozzuk: a hiányzó tőkéket pótoljuk, a régi területeket újratelepítsük, valamint új ültetvényeket hozzunk létre, előtérbe helyezve a fenntartható fejlődés szempontjait is. Az Etyeken található hagyományos magyar fajták mellett Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi, etyeki tökéletesítésével is foglalkozunk. Legnagyobb mennyiségben Irsai Olivér, sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir szőlőfajtákkal foglalkozunk, de házasítások készítésekor szürkebarát, királyleányka és zenit szőlőfajtákat is használunk.